TEATERGRAD/DANSKDANSK
SANDRA YI SENCINDIVER

ACTRESS, DIRECTOR & ARTISTIC DIRECTOR


Artistic Co-director at Teatergrad

Artistic Director at danskdansk


TEATERGRAD

er Københavns og hele Danmarks byrumsteater; et moderne tilgængeligt teater, der er opsøgende og i kontakt med hele samfundet. Vi har forladt teaterinstitutionens lukkede bygninger, indtaget byen som scene og opsøger publikum dér, hvor de er. Danmark har et væld af spændende byrum, der byder på æstetiske medfortællinger for borgerne, der vil møde levende kunst på moderne og nutidige præmisser. For Teatergrad skal moderne kunst  være nærværende og rørende på det nutidige samfunds præmisser.


Skabelsen af forestillinger er for Teatergrad en løbende udviklingsproces. Den gode kunstneriske idé til en forestilling kan ikke stå alene. Forestillingerne skal være aktuelle, de skal passe i et relevant byrum, og så skal de ikke mindst være vigtige og betydningsfulde for publikum. Vi arbejder konstant med, hvordan vi kan inddrage byens rum bedst muligt, og hvordan vi kan inddrage publikum som medskabende fra starten af processen.


Teatergrad producerer på nuværende tidspunkt årligt en voksen- og en børne/ungdomsforestilling. Derudover producerer vi mellem to og fire co-produktioner samt diverse events. Vi spiller ca. 350 forestillinger årligt.

Teatret ledes af Christine Worre Kann og kunstneriske ledere er Pelle Nordhøj Kann og Sandra Yi Sencindiver.


 
danskdansk

er en del af Teatergrad.

Ledelsen består af Sandra Yi Sencindiver og Christine Worre Kann.

Etableret i 2009.

danskdansk laver samfundsrelevant teater, som afspejler det mangfoldige danske samfund.

Vi har alle brug for at se os selv spejlet i kunst og kulturlivet.

Vi giver plads til stemmer, perspektiver og historier, der åbner op for det ufortalte, og som forvandler stereotypen, fordommen og klichéen til mennesker af kød og blod; komplekse og flerdimensionelle.

Vi skaber scenekunst, der bygger bro på kryds og tværs af baggrunde, og vi stræber efter at skabe rum, hvor vi kan mødes i ligheder og lære af forskelle. Vi udvider dansk identitet og tager ejerskab.

danskdansk samarbejder med byrumsteatret Teatergrad, som bringer teater ud til folk, der hvor de er.Værdier

Vi vil afspejle mangfoldigheden i samfundet og arbejder for bred repræsentation på og bag scenen, og ikke mindst blandt publikum.

Vi udvikler vores forestillinger i tæt samarbejde med vores publikum, i form af research, interviews og ikke mindst publikumsprøver. Vi er opsøgende, i processen og med den færdige forestilling.


danskdansk blev etableret i 2009 og debuterede med »Den Hvide Mand - en kompliceret kærlighedserklæring« i 2011 på Teater Grob. I 2012-2014 var danskdansk huskompani på Østre Gasværk Teater og opsatte dér forestillingerne Media Machine og Frelserne.

Derefter rykkede danskdansk ud i byrummet, for fysisk at komme sit publikum nærmere og bliver nu præsenteret af byrumsteatret Teatergrad.

Teatergrad er et byrumsteater og 'huser' grupper, der forlader teaterinstitutionerne og opsøger publikum, hvor de er og spiller i byrummet.

Siden 2014 har danskdansk opsat forestillinger »Oprørt« på Den Røde Plads, »Perker Cabaret« på caféer, »Forført« på badeanstalter, spa og hammam, »Hellig Krig« i biografer og »Ikke uden min mor« for kvinder i flere generationer.


Læs mere på www.danskdansk.dk eller find os på facebook

Copyright © All Rights Reserved